Träning i naturen är ett kraftfullt verktyg som kan bidra till att sakta ner åldrandet. Fördelarna med att vara aktiv i naturliga miljöer är många, inklusive minskad inflammation, förbättrad sömnkvalitet, förstärkt hjärnfunktion, minskade stressnivåer och ökad produktion av vitamin D. Alla dessa fördelar bidrar till att sakta ner åldrandet och främja en hälsosammare, mer ungdomlig kropp och själ.

Minskad inflammation

En av de mest betydande fördelarna med träning i naturen är minskningen av inflammation. Inflammation är en naturlig process som sker i kroppen för att hjälpa till att bekämpa infektioner och läka skador. Men kronisk inflammation kan bidra till många åldersrelaterade sjukdomar, inklusive artrit, Alzheimers sjukdom och hjärt-kärlsjukdomar. Studier har visat att spendera tid i naturen kan minska nivåerna av inflammation i kroppen. Till exempel visade en studie publicerad i International Journal of Immunopathology and Pharmacology att deltagare som tillbringade tid i en skog hade minskade nivåer av inflammation i kroppen. Denna minskning av inflammation kan hjälpa till att sakta ner åldrandet genom att minska risken för åldersrelaterade sjukdomar.

Förbättrad sömnkvalitet

Sömn är viktigt för kroppens föryngrings- och reparationsprocesser. När vi åldras kan våra sömnmönster bli störda, vilket leder till en rad hälsoproblem. Träning i naturen har visat sig förbättra sömnkvaliteten. En studie publicerad i International Journal of Environmental Research and Public Health visade att deltagare som tränade i naturen hade förbättrad sömnkvalitet jämfört med de som tränade inomhus. Genom att förbättra sömnkvaliteten kan träning i naturen hjälpa till att sakta ner åldrandet genom att främja hälsosam återställande sömn.

Förstärkt hjärnfunktion

När vi åldras kan vår kognitiva funktion minska. Men träning i naturen kan hjälpa till att förstärka hjärnfunktionen. En studie publicerad i Journal of Environmental Psychology visade att deltagare som tränade i naturen hade förbättrad kognitiv funktion jämfört med de som tränade inomhus. Träning i naturen kan också hjälpa till att minska risken för åldersrelaterad kognitiv försämring och demens. Genom att förbättra hjärnfunktionen kan träning i naturen hjälpa till att sakta ner åldrandet och förbättra livskvaliteten.

Minskade stressnivåer

Stress är en vanlig faktor som bidrar till åldrande. Kronisk stress kan skada kroppens celler och accelerera åldrandet. Träning i naturen har visat sig minska stressnivåerna i kroppen. En studie publicerad i Journal of Environmental Psychology visade att deltagare som tränade i naturliga miljöer hade minskade nivåer av kortisol, ett hormon som är förknippat med stress. Genom att minska stressnivåerna kan träning i naturen hjälpa till att sakta ner åldrandet och främja en hälsosam, avslappnad kropp och själ.

Ökad produktion av vitamin D

Vitamin D är viktigt för benhälsa och immunfunktion. När vi åldras kan våra kroppar bli mindre effektiva på att producera vitamin D. Träning i naturen kan hjälpa till att öka nivåerna av vitamin D i kroppen. Solens UV-strålar är den största källan till vitamin D. Att tillbringa tid i naturen, som att gå en promenad eller vandra i

3 Comments

 • by Jessica Brown
  Posted March 14, 2017 4:52 pm 0Likes

  Yoga is one of those rare meditative moods that cure your mind, not just the body.

  • by Mike Newton
   Posted March 14, 2017 4:53 pm 0Likes

   Your article was excellent and erudite. Thanks

 • by Martha Stewart
  Posted March 14, 2017 4:53 pm 0Likes

  What I like about this theme is that no matter if you are a single trainer, a blogger or a yoga studio, it will work for your site just fine!

Add Your Comment